Timurcan Ulusoy ,Kültür Ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret etti.

Hacı Bektaşı Dergâhı Vakfı Genel Başkanı Timurcan Ulusoy Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret etti.
Ahmet Misbah Demircan 28 Mart 2004’te Beyoğlu Belediye Başkanı seçilmiş ve bu görevini üç dönem sürdüren başarılı bir belediye başkanı idi. Demircan başkanlığı döneminde; Beyoğlu’nda faaliyet gösteren 185 sivil toplum kuruluşunu aktif olarak yönetime katmak amacıyla Yerel Sivil Güçbirliği Merkezi’ni kurmuş bu STK larla çok sayıda sosyal proje gerçekleştirmişti. Görev yaptığı 14 yılda sonunda Beyoğlu’ndaki turizm yatak kapasitesi 6.000’den 45.000’e yükseltilmişti.
Hacı Bektaş Veli’nin vefatının bu yıl 750. yıl dönümü. O nedenle UNESCO’nun anma programında yer alan Anadolu ereninin düşüncelerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla 2021, Hacı Bektaş Veli Yılı olarak kutlanacak. Bu programlar hakkında Bakan yardımcısı Sayın Demircan ile görüş alış verişinde bulunuldu.
Genel Başkan Timurcan Ulusoy: “ Hacı Bektaş Veli’yi anma programları hakkında destek almak için Sayın Demircan’ı ziyaret ettik. Kendisinin toplumcu bir bürokrat olduğunu bilerek kendilerini ziyaret ettik. Kendileri bizleri samimi bir şekilde dinleyerek çözüm odaklı önerilerde bulundu. Belediye Başkanlığı sırasında kültüre ve turizme verdiği destekleri bildiğimiz için bizleri de daha iyi anlayacağını umarak bu ziyareti gerçekleştirdik. İyi ki de gelmişiz. Böyle bir bürokratın olması kardeşlik için, birlik ve beraberlik için bir şanstır. Sayın Demircan’a kıymetli zamanlarını bizlere ayırdığı için teşekkür ediyorum.”
Genel Başkan Yardımcısı Ali İmamoğlu ziyarette gördükleri ilgi den dolayı memnun oldukların ifade edip 2021 yılında gerçekleştirilecek anma programlarının milletin hafızasında kalıcı olması için profesyonelce planlar yapılması gerektiğini söyledi.
Ziyarette Genel Başkan Timurcan Ulusoy ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Ali İmamoğlu, Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Coşkun Kökel ve Vakfın Danışmanı Hasan Ali Demircan’da katıldılar.

Hakkında: admin

Avatar