Bu eser tarihe ışık tutacak

Hacıbektaş Veli Dergâhı Vakfı Genel Başkanı Timurcan Ulusoy çok önemli bir hizmete öncülük etti. Sayın Ulusoy akademisyenlerden oluşan bir Bilim Kurulu kurdu. Bu kurul gündemde olan temel sorunları inceleyerek bir çıkış haritası oluşturmak için mesai harcıyor.

Hacı Bektaş Veli Dergâhı ve Alevi –Bektaşi inanç merkezlerini büyüteç altına alan bu kurul Osmanlı arşivlerini ve eldeki belgeleri inceleyerek bir eser ortaya çıkardı.

Genel Başkan Timurcan Ulusoy canlara şu müjdeyi verdi: “ Biz vakıf olarak bir farkındalılık ortaya koyuyoruz. Her konuyu akademik olarak inceleyip halkımıza sonuçları yazılı bir şekilde sunacağız.  19 üyeli bilim kurulumuzun fedakârca çalışması sonuç vermiştir. Sayın Coşkun Kökel hocamız önderliğinde tarihe ışık tutacak eserimiz matbaadan çıkmıştır. Bütün canlara bu kitabı öneriyorum.  Coşkun Kökel hocamız başta olmak üzere Bilim Kurulumuzun bütün üyelerine teşekkür ediyorum. Milletimize hayırlı olsun.”

Hakkında: admin

Avatar

Kontrol Ediliyor

Meral Akşener , Arife Anneyi ziyaret etti.